Kullan ja hopean hinta

Kullan ja hopean hinta määräytyy maailmanmarkkinoilla. London Bullion Metal Associationin, eli LBMA julkaisee hinnan joka arkipäivä kello 12.30 ja 17.00 Suomen aikaan. Virallinen kullan ja hopean markkinahinta ilmoitetaan kansainvälisen käytännön mukaan dollareissa ja troy-unsseina. 1 troy-unssi on 31,1 grammaa. Hintaan euroissa vaikuttaa myös dollarin ja euron päivittäinen vaihtokurssi.

Kullan ja hopean hinta -laskuri

Caratia on KultaRahaksi Oy:n ylläpitämä verkkokauppa ja myymälä. Jos olet kiinnostunut myymään kultaa, hopeaa tai koruja, niin voit tehdä sen turvallisesti Helsingin myymälän KultaRahaksi ostopistellä. Voit myös tilata KultaRahaksin KultaPaketin. Lisätietoa KultaRahaksin toiminnasta löydät täältä.

KultaRahaksi -laskuri

KultaRahaksi laskuri

Kullan hintakehitys

Kullan hintakehitys oli vuosituhannen vaihteessa melko tasaista. Finanssikriisin alettua kullan hinta nousi kiihtyvällä tahdilla loppuvuoteen 2012 asti. Paras hinta kullasta euroissa maksettiin lokakuussa 2012. Kullan hinta on nyt (2018) noin 3 kertaa korkeammalla kuin se oli vuonna 2000. Jos maailmantalouden tilanne rauhoittuu, voi edessä olla paluu vuosituhannen vaihteen hintoihin. Jos taas valtiot jatkavat elvyttävää politiikkaansa, niin kullan hintakehitys saattaa kiihtyä entisestään. Monet asiakkaamme ovat saaneet kultaesineistään myydessään enemmän rahaa kuin he ovat aikanaan sijoittaneet niihin.

Kullan hintakehitys 2000-2015

Kullan hinnan kehitys viimeisen 12 kuukauden aikana

Kullan spot-hinta päivittyy useammin kuin LBMA-hinta. Kultaa ostavat jalostamot käyttävät LBMA:n hintoja, minkä takia myös meidän KultaRahaksin laskuri hinnat pohjautuvat niihin. LBMA määrittää kullan hinnan kaksi kertaa joka arkipäivä.

Kullan hintakehitys euroissa ja dollareissa / troy-unssi.

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Hopean hintakehitys

Hopean hintakehitys oli vuosituhannen vaihteessa melko tasaista. Finanssikriisin alettua hopean hinnan nousu kiihtyi kevääseen 2011 asti. Tämän jälkeen hopean hinta on laskenut melko tasaisesti.

Hopean hinta on noin 2,5 kertaa korkeammalla kuin se oli vuonna 2000. Monet asiakkaamme nyt myy hopeaa saa enemmän rahaa kuin he ovat aikanaan sijoittaneet niihin. Koruissa hopean osuus esineen hinnasta ei ole kuitenkaan yhtä suuri kuin kultakoruissa. Hopeakorujen osalta koruun käytetyllä työajalla on suurempi merkitys.Hopean hintakehitys 2000-2015