Kullan ja hopean hinta määräytyy maailmanmarkkinoilla. London Bullion Metal Associationin, eli LBMA julkaisee hinnan joka arkipäivä kello 12.30 ja 17.00 Suomen aikaan. Virallinen kullan ja hopean markkinahinta ilmoitetaan kansainvälisen käytännön mukaan dollareissa ja troy-unsseina. 1 troy-unssi on 31,1 grammaa. Hintaan euroissa vaikuttaa myös dollarin ja euron päivittäinen vaihtokurssi.

Kullan ja hopean hinta -laskuri

Caratia on KultaRahaksi Oy:n ylläpitämä verkkokauppa ja myymälä. Jos olet kiinnostunut myymään kultaa, hopeaa tai koruja, niin voit tehdä sen turvallisesti Helsingin myymälän KultaRahaksi ostopistellä. Voit myös tilata KultaRahaksin KultaPaketin. Lisätietoa KultaRahaksin toiminnasta löydät täältä.

KultaRahaksi -laskuri

KultaRahaksi laskuri

Kullan hintakehitys 2000-2020

Kullan hintakehitys oli vuosituhannen vaihteessa melko tasaista. Finanssikriisin alettua kullan hinta nousi kiihtyvällä tahdilla loppuvuoteen 2012 asti.  Vuonna 2013 kullan kilohinta laski melko jyrkästi. Vuonna 2014 hinta tasaantui selvästi lähtötasoa korkeammalle. Vuonna 2019 kullan hinta alkoi taas nousemaan valtioiden elvytystoimista johtuen. Koronavirus on vain kiihdyttänyt valtioiden tarvetta luoda uutta rahaa markkinoille. Uusi kullan hintaennätys tehtiin elokuussa 2020.

Kullan hinta on tätä kirjoittaessa (13.11.2020) noin 5,6 kertaa korkeammalla kuin se oli vuonna 2000. Jos valtiot jatkavat elvyttävää politiikkaansa, niin kullan hintakehitys saattaa kiihtyä entisestään. Monet asiakkaamme ovat saaneet kultaesineistään myydessään enemmän rahaa kuin he ovat aikanaan sijoittaneet niihin.

Kullan hinta 2000-2020

Kullan hinnan kehitys viimeisen 12 kuukauden aikana

Kullan spot-hinta päivittyy useammin kuin käyttämämme LBMA-hinta. Tämän takia kullan spot-hinta voi päivän mittaan poiketa hieman LBMA:n ilmoittamista hinnoista. Kultaa ostavat jalostamot käyttävät LBMA:n hintoja, minkä takia myös meidän laskurin hinnat pohjautuvat niihin. LBMA määrittää kullan hinnan kaksi kertaa joka arkipäivä.

Kullan hintakehitys euroissa ja dollareissa / troy-unssi.

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Hopean hintakehitys 2000-2020

Hopean hintakehitys oli vuosituhannen vaihteessa melko tasaista. Finanssikriisin alettua hopean hinnan nousu kiihtyi kevääseen 2011 asti. Tämän jälkeen hopean hinta laski melko tasaisesti vuoteen 2013 asti. Tämän jälkeen hinta pysyi melko tasaisena aina vuoteen 2020 asti. Heinäkuussa 2020 hopean hinta lähti taas nousuun.

Hopean hinta on tätä kirjoittaessa (13.11.2020) noin 4 kertaa korkeammalla kuin se oli vuonna 2000.

Koruissa ja pöytähopeassa hopean osuus esineen hinnasta ei ole  yhtä suuri kuin kultakoruissa. Hopeakorujen osalta koruun käytetyllä työajalla on suurempi merkitys. Tämän takia maksamme Kalevala ja design-koruista usein huomattavasti enemmän kuin mitä jalometallin arvo olisi.

Hopean hinta 2000-2020